Slik lager du italiensk pizzabunn

Italiensk pizza har helt flat bunn. Slik gjør du det.

Denne typen pizzaer bakes egentlig i steinovner som oppnår svært høye temperaturer. Pizzaene trenger derfor bare 3 minutter steketid. Nå har de færreste av oss en slik ovn hjemme. Så denne oppskriften er tilpasset vanlig stekeovn.

Jeg lager alltid 2 pizzaer når jeg først er igang så om du skal bare lage 1 stk deler du bare ingrediensene på 2.

 • 8 dl Hvetemel
 • 3 dl lunktet vann
 • 1 pose tørrgjær
 • 1/2 ts salt

Thats it! Italienerne liker å gjøre ting enkelt, og med få ingredienser. Om du ønsker kan du jo selvsagt slenge i en liten skvett olje.

Se også tykk pizzabunn og calzone.

1. Bland og kna deigen godt. Deigkonsistensen skal være fast og fin.

2. Sett den til heving på et lunt sted ca en halv time.

Italiensk pizzabunn

3. Forvarm ovnen din til maks temperatur.

4. Kjevle de 2 deigene så flate du får dem til og legg dem på ei plate med stekepapir.

Kjevle bunnen flat

5. Smør utover pizzasaus, dryss over ost og pynt pizzaen med hva du vil. Forsøk å tenk litt Italiensk her også, det enkle er ofte det beste. Stek nederst i ovnen i 5-10 minutter. NB! Dette må du eksperimentere deg frem til. Desto tynnere pizzaen er og jo høyere temperatur ovnen har jo mindre tid trenger den.

Enda bedre resulat: La deigen kaldheve natten over

Ved å kaldheve deigen natten over, trenger du mindre gjær (som gir mindre gjærsmak på pizzabunnen) i tillegg til enda luftigere deig.

1. Lag deigen som anvist tidligere i artikkelen, men bruk istedet kaldvann og kun 2 t-skjeer med tørrgjær.

2. Dekk til bakebollen med plastfolie, og la stå natten over i kjøleskap.

3. La bakebollen stå på et lunt sted siste timen før du skal bake pizzaene.

Lykke til!


Tags:
Artikkelen ligger under italiensk mat, Pizza oppskrifter |

60 Kommentarer til “Slik lager du italiensk pizzabunn”

 1. Linda skrev:
  19-10-2013

  Denne lager vi hver fredag her i huset. Aldri kjøpt ferdigdeig etter av vi prøvde denne for første gang. Et lite tips fra meg er å varierer tykkelsen på deigen. Det må ikke være supertynn. Noen ganger har jeg i noen urter også. Kanskje som å banne i kirka, men litt sukker i deigen gjør den også god 🙂

 2. Christian N. skrev:
  05-03-2014

  Denne skal prøve på fredag 🙂 På Baking Steel’et (for best mulig å simulere den intense varmen i en skikkelig pizzaovn)

 3. Jahn-Ivar skrev:
  21-04-2014

  Lagde denne med kaldhevingsmetoden i kjøleskap. Ble perfekt!!!!

 4. Geir skrev:
  24-05-2014

  Absolutt en god bunn!! bruker denne hver gang,har kjøpt «pizzastein» og steker den i grillen får opp temperaturen til i overkant av 400grader larden stå inne i ca 5 minutter 🙂 helt perfekt!!

 5. Håvard Melsnes skrev:
  23-09-2014

  Et forslag: Lag deigen og trykk den ut i langpanne. Kutt opp løk og la denne ligge i olje mens du hever deigen. Smør olje fra løken utover bunnen, legg deretter løk på deigen og stek dette. Fantastisk til å ha ved siden av f.eks pasta!!!

 6. Aina skrev:
  20-11-2014

  Perfekt bunn, fin å jobbe med, å blir så sprø og god 🙂
  Jeg bruker litt chili olivenolje fra olivers & co i deigen å, det gir god smak

 7. Hanne skrev:
  21-11-2014

  Denne er blitt fast kost på fredagskvelden hos oss 🙂

 8. Eivind skrev:
  30-01-2015

  Beste hjemmebunn jeg har testet! Genialt med stekemetoden. Her slipper man unna «deigbunn», og får en fin sprø pizza!

 9. Odin skrev:
  08-12-2015

  Digger denne. Vurderer nå å kjøpe meg en pizzastein, men ser at det også selges noe som heter «pizzastål»? Noen som kan forklare meg hva forskjellen er? Hva er egentlig materialet i steinene?

 10. Håkon skrev:
  13-07-2016

  Ett par ekstra tips, dette har jeg lært etter utallige turer til utallige pizzarestauranter i New York, og de KAN pizza!
  1. Bland vann med gjær først. Dereter mel og vann, la dette bli til en grov deig, så ha i salt, elt i ca 1 minutt, så ha i oliven olje og elt i 1 minutt til.
  Bruk 2 dager på bunnen, la den stå først 24 timer i kjøleskap, eller kald kjeller e.l. ta deigen ut, elt den igjen, del den i 2 (hvis du lager 2 pizzaer) og lag «pizzaballs» (youtube om du vil) og legg i en dyppanne el. og dekk godt med plast.. Derretter lar du dem stå i ca ett døgn til. la de stå i minimum en time før du skal lage pizza. Bruk deigskrape for å løfte dem fra langpannen over til melet kjøkkenbenk.
  2. ALDRI bruk kjevle på pizza! Noen gang sett pizza blitt laget slik på en skikkelig pizzarestaurant? Tenker da ikke på Peppes, Pizzabakeren, eller de mange «italienske» restaurantene vi har i Norge. Bruk hendene og start med å lage en «grense» for kanten. og prøv å opprettholde kanten mens du forsiktig strekker ut pizzabunnen (bruk mye mel på arbeidsbenken).
  3. Bruk altid pizzastein eller steel (gjerne 2) og pizzapeel/pizzaspade. gjerne 2. la de ligge i minimum 1 time i ovnen (på så høy varme ovnen din klarer). Stek først i 5-7 minutter på den øverste, roter så pizzaen 180 grader å flytt til nederste sten. stek i 5-6 minutter. bruker du en sten så roterer du bare pizzaen etter de første 5-7. (du må følge med på pizzaen under steking, løft å se på stekeskorpa under)
  Høres kanskje komplisert ut, og jeg deler dette for de som er like korka som meg når det kommer til pizza. Tro meg, det utgjør en stor rolle!

Legg igjen en kommentar: