Koke Torsk?

Vi bruker gjerne uttrykket «kokt torsk» noe feilaktig for å beskrive prosessen for tilbereding i kasserolle. Torsken skal nemlig ikke koke, men trekke for ikke å bli tørr og utvikle ond smak.

Slik trekker du torsk:

1. Rens og skyll fisken godt. Skjær i passelige skiver («torskekoteletter» med skinn og bein). Forsøk så godt det lar seg gjøre å la hver skive (bortsett fra spolene) være någenlunde like tykke.

2. Kok opp godt med vann i en stor kasserolle. Ha i minst 1 ss med salt i vannet (eventuelt mer om du foretrekker torsken «ramsalt»). Tilsett en liten klunk eddik og noen laurbærblader om du har.

3. Når vannet koker skyver du kasserollen bort fra den varme plata og legger i fisken forsiktig. Sett på lokk og vent i ca. 7-10 minutter. Fiskekjøttet skal flake seg og løsne lett fra beina når fisken er ferdig.

Smaker fortreffelig servert med *mengder* av sprøstekt bacon, kokt potet, smeltet smør og gulrot. Eventuelt Sandefjordsmør og agurksalat.

Ferdig frossenfisk (fileter)? Et godt tips for å få fiskestykkene fastere i fisken før tilberedning (etter å ha tint dem i kjøleskap natten over): Salt stykkene på alle sider. La ligge i ti-femten minutter. Skyll deretter av med kaldt vann i springen før de trekkes i kasserolle.

2 kommentarer om “Koke Torsk?”

 1. hei
  Skal trekke torsk til 35 mennesker.
  Det er vel begrenset hvor mye fisk du legger i kjelen som du trekker bort fra kokeplaten?
  Er det et forhold vann kontra fisk?
  Dess mer fisk du legger i kjelen vil det bli nok varme til å få fisken ferdig??
  Hilsen
  Brit

 2. hvorfor litt eddik i vannet.
  Ha en fin Dag
  Mvh Said

Legg igjen en kommentar