Fløtegratinerte poteter

Få ting er så enkelt å lage, men smaker samtidig så godt som fløtegratinerte poteter.

Personlig synes jeg hvitløksmaken er det som gjør potetene virkelig gode. Derfor innholder oppskriften hele 5 fedd, er du ikke så glad i hvitløk er det bare å redusere på antallet. (Du kan også bruke løk).

Fremgangsmåte:

1. Smør en ildfast form og forvarm stekeovnen til 200 grader.

2. Vask og skrell potetene før du skjærer den i passe tynne skiver. Grovhakk hvitløken.

3. Legg potetene i forma. Bland hvitløken inn mellom potetlagene. Dryss over salt og pepper. Hell over fløten.

4. Stekes midt i ovnen i ca. 45 minutter. Når det gjenstår et kvarter av steketiden tar du ut formen og drysser over revet ost (se bildet).

Tips: Andre gode måter å tilberede poteter:
Ovnsbakte Amadinepoteter
Bakt potet
Saltbakte poteter
Hjemmelaget potetsalat
Potetterrin

Ingredienser:

1 ildfast form (ca. 15*30 cm)
10-12 poteter
5 fedd hvitløk
3 dl matfløte (du kan også til nød bruke melk)
Ost til gratinering
Salt og pepper
Smør til å smøre formen

8 kommentarer om “Fløtegratinerte poteter”

  1. Takk for tipset om å ta i osten et stykke ut i steketiden. Da slipper jeg ihjelstekt ost 🙂

  2. Hei! hvor mange personer er denne oppsrkiften på fløtepotetene til? 🙂

  3. Kommer vel an på hvor storspiste personene er det 🙂 10-12 poteter vil jeg tro er til 4 personer.

  4. Dette var en grei oppskrift, Den passet til 4 personer, en stor spiser

  5. Da håper jeg å lykkes! Jeg er flink til å lage mat, men har aldri vært særlig heldig med mine fløtegratinerte. Gleder meg til å prøve

  6. tusen takk for oppskrift. Nå venter jeg spent på hvordan det vil smake 🙂

  7. Nydelige fløtiser, veldig fornøyd medresultatet, tusen takk 🙂

  8. Hvor mye er «10-12» poteter? Jeg dyrker poteter til pommes frites-produksjon som jeg også bruker på eget kjøkken, og de blir litt større enn det jeg tror er vanlig i butikken. Gjennomsnittlig vekt på det jeg høster er ca. 300gr pr. potet. «10-12» av disse potetene blir 3-4 kilo, og det er vel litt mye for denne oppskrifta? Plukker jeg ut bare de store potetene fra avlinga vil 12 poteter bli ca. 10kg. Ville være lettere om dere bruker vekt i stedet for antall i oppskrifta.

Legg igjen en kommentar