Bakt potet

Bakt potet kan nytes som et måltid i seg selv, eller som tilbehør til nær sagt alle typer stekt og grillet kjøtt.

Smaker spesielt godt til biff.

Beregn en stor potet pr. person.

1. Pakk potetene inn i aluminiumsfolie.

2. Bakes midt i ovnen på 200 grader i 1-2 timer. Stikk en kniv i poteten for å kjenne om den er ferdig. Kniven skal gli lett igjennom midten av poteten.

3. Fjern folien. Lag et kryss i toppen av poteten som du fyller med en god klatt smør eller rømme.

Tips til hjemmelaget hvitløkssmør:

Bland sammen 3 ss romtemperert smør, litt salt og pepper med 2 pressede hvitløksfedd, og litt finhakket persille. Form det ferdige smøret til en pølse på bakepapir. Legges i kjøleskap før bruk.


Artikkelen ligger under Tilbehør |

6 Kommentarer til “Bakt potet”

 1. Geir Mortil skrev:
  19-01-2014

  Bakte poteter skal ikke i folie….

 2. Geir-Ivar Nilsen skrev:
  23-01-2014

  Pakker du poteten i folie slipper ikke dampen ut og poteten blir kokt.

 3. Kaare J. Gundersen skrev:
  26-02-2014

  En potet som skal bakes, skal prikkes i bunnen med en nål eller spiss kniv. Så skal den legges i en ovnspanne med et lag grovt salt i bunnen. Utgangs punktet for temperatur og tid er cirka 250 grader C og cirka 45 minutter for mellomstore poteter. Test om gjennombakt med en stekenål. Så kan poteten emballeres i aluminiumsfolie til den skal brukes, og ligge varmt i stekeovnen. Når den skal brukes: Skjær kryss i toppen av poteten og klem poteten åpen. Fylles med ønsket fyll. Hvitlkøksmør eller rømme passer godt.

 4. Torgeir Nilssen skrev:
  23-11-2014

  Ok,den skal ikke steke i folien.men det er da butikker som selger ferdigpakket potet i aluminiumsfolie.og det spiller vel ikke noen rolle om den blir kokt i folien bare den blir ferdig.Jeg har forresten opplevd att en potet av 4 ikke ble ferdig da folien var lagt på feil vei.Dvs.den matte siden inn på en av potetene,der reflektorsiden var utenpå.dette var på en grill i hagen.Det må da gjelde hvis man pakker dem inn etterpå att den taper varmen fortere hvis den blanke siden er ut og det blir en skuffet restaurantgjest.

 5. Elizabeth skrev:
  03-04-2016

  Det er riktig at folien må ha den blanke siden inn mot det man steker under den. Jeg gikk utifra at folien de har pakket poteten inn i fra pakkeriet, er ment å ha på grill. Som flere over nevner skal poteten som bakes i ovne, settes rett i ovnen og ikke pakket inn. Prikket under på en seng av grovt salt er riktig.

 6. Frode skrev:
  24-08-2016

  Er på jakt etter en stor potet med mye stivelse, som f.eks «Russet potet» – noen som vet hvilke alternativer som finnes her i landet?

Legg igjen en kommentar: