Bakt potet

Bakt potet kan nytes som et måltid i seg selv, eller som tilbehør til nær sagt alle typer stekt og grillet kjøtt.

Smaker spesielt godt til biff.

Beregn en stor potet pr. person.

1. Pakk potetene inn i aluminiumsfolie.

2. Bakes midt i ovnen på 200 grader i 1-2 timer. Stikk en kniv i poteten for å kjenne om den er ferdig. Kniven skal gli lett igjennom midten av poteten.

3. Fjern folien. Lag et kryss i toppen av poteten som du fyller med en god klatt smør eller rømme.

Tips til hjemmelaget hvitløkssmør:

Bland sammen 3 ss romtemperert smør, litt salt og pepper med 2 pressede hvitløksfedd, og litt finhakket persille. Form det ferdige smøret til en pølse på bakepapir. Legges i kjøleskap før bruk.

6 kommentarer om “Bakt potet”

  1. Bakte poteter skal ikke i folie….

  2. Pakker du poteten i folie slipper ikke dampen ut og poteten blir kokt.

  3. En potet som skal bakes, skal prikkes i bunnen med en nål eller spiss kniv. Så skal den legges i en ovnspanne med et lag grovt salt i bunnen. Utgangs punktet for temperatur og tid er cirka 250 grader C og cirka 45 minutter for mellomstore poteter. Test om gjennombakt med en stekenål. Så kan poteten emballeres i aluminiumsfolie til den skal brukes, og ligge varmt i stekeovnen. Når den skal brukes: Skjær kryss i toppen av poteten og klem poteten åpen. Fylles med ønsket fyll. Hvitlkøksmør eller rømme passer godt.

  4. Ok,den skal ikke steke i folien.men det er da butikker som selger ferdigpakket potet i aluminiumsfolie.og det spiller vel ikke noen rolle om den blir kokt i folien bare den blir ferdig.Jeg har forresten opplevd att en potet av 4 ikke ble ferdig da folien var lagt på feil vei.Dvs.den matte siden inn på en av potetene,der reflektorsiden var utenpå.dette var på en grill i hagen.Det må da gjelde hvis man pakker dem inn etterpå att den taper varmen fortere hvis den blanke siden er ut og det blir en skuffet restaurantgjest.

  5. Det er riktig at folien må ha den blanke siden inn mot det man steker under den. Jeg gikk utifra at folien de har pakket poteten inn i fra pakkeriet, er ment å ha på grill. Som flere over nevner skal poteten som bakes i ovne, settes rett i ovnen og ikke pakket inn. Prikket under på en seng av grovt salt er riktig.

  6. Er på jakt etter en stor potet med mye stivelse, som f.eks «Russet potet» – noen som vet hvilke alternativer som finnes her i landet?

Legg igjen en kommentar