Langstekte koteletter

Lei av stekesprut og tørt kjøtt? Idag lager vi langstekte pestomarierte nakkekoteletter med ris, gulrøtter og sukkererter.

1. Forvarm ovnen til 120 grader. Smør inn en stor ildfast form med olje eller smør. (Tips for å spare oppvask: Legg et stort stykke aliminiumsfolie på en stekebrett, og brett opp kantene på folien slik at væsken ikke søler til brettet . Når maten er ferdig, bretter du ganske enkelt sammen folien og kaster denne i søpla.)

2. Gi kotelettene et lett dryss med salt og pepper, før du gnir inn begge sidene med et middels tykt lag pesto (Lag selv eller kjøp ferdig på glass i butikken). Fordel kotelettene utover formen eller folien (Pass på at det er minst en cm. avstand mellom hver).

3. Kotelettene skal nå ligge å kose seg i ovnen i ca. 3 timer. Det eneste du trenger å gjøre er å helle om lag 0,5 dl vann i formen en time ut i steketiden.

4. Når det gjenstår 25 minutter av steketiden kan du begynne å tilberede risen.

5. Kutt gulrøtter i staver med ca. samme lengde som sukkerertene. Ha gulrøtter og sukkererter sammen i en liten kasserolle. Hell over vann til halvparten er dekket. Kok grønnsakene et par minutter rett før kjøttet og risen er ferdig. Gønnsakene skal være litt harde og crispy, koker du for lenge blir de daffe og myke. Hell av vannet.

6. Anrett på fat og server med det samme.

Ingredienser:

Nakkekoteletter (Pga. fettmarmoreringen i kjøttet blir disse mye saftigere og møre enn om du hadde brukt vanlige svinekoteletter).
Gulrøtter
Sukkererter (Bruk ca. samme mengde som gulrøtter).
Ris
Salt og pepper
Smør eller olje
Pesto

6 kommentarer om “Langstekte koteletter”

  1. Dette ble bare helt snaddermørt! Kunne skjært i denne uten kniv! 5 av 5 stjerner fra meg 🙂

  2. Prøvde meg på denne i dag.
    Ble helt fantastisk! 🙂

    Langstekte nakkekoteletter er definitivt noe å prøve 🙂

  3. Bruker en annen, men lignende variant. Krydrer og Bruner kotelettene raskt i stekepanne. Legger dem i rømertopf (eller annen gryte med lokk) oppå grønnsaker og løk. så i stekeovn. Blir nydelige, å mør som bare det 🙂

  4. Dette funket! Kottisene ble møre som smør!!

  5. Hvor mange grader med brukes ved rømertopf, og ca tibredningstid, har rømertopf, men det fulgte jo med en bruksanvisning,,,og den er borte

  6. Denne falt i smak med sopprisotto og grønnsaker ved siden av. Dette blir det mer av.

Legg igjen en kommentar