Hvordan steke entrecote

Entrecôte innholder mer fett, og smaker derfor mer enn andre typer biffkjøtt. Steker du den riktig er du garantert et saftig, mørt og smakfullt måltid.

(Entrecôte stammer fra Fransk, og betyr noe sånt som «mellom ribbeina». Med andre ord skjæres disse kjøttstykkene ut fra mellom ribbeina fra dyret).

1. Beregn en real skive entrecôte pr. person. Rundt 300 gram og ca. 3 cm tykkelse er perfekt.

2. La kjøttet ligge i romtemperatur et par timer før steking.

3. Varm stekepannen til nesten maks. temperatur. Helst bør du bruke en jernpanne, da disse holder godt på varmen. En slik panne er et must for deg som er glad i biff!

4. Ha i en god klatt smør sammen med litt rapsolje (evt. bruk Bremykt)

5. Når smøret er nøttebrunt legger du kjøttet i panna. NB! Stek maks 2 biffer om gangen.

6. Snu biffene når de har fått en fin stekeskorpe. Dette tar vanligvis et par minutter. Stek videre til du har stekeskorpe på den andre siden. NB! Bruk helst treredskap til å snu biffene, du må for all del ikke stikke hull i kjøttet med en gaffel slik at saften siger ut).

7. Feilen mange gjør er at de steker kjøttet på høy varme for lenge. Resultatet er ihjelstekt tørt kjøtt ytterst, og rått kjøtt i kjernen. For å unngå dette og få en skikkelig saftig og mør biff ettersteker vi kjøttet på lav varme. Senk temperaturen på plata til ca. 1/5 av maks. varme. Snu biffene på nytt og ta stekepanna bort fra platen. Krydre med nykvernet pepper og salt på begge sider. Er du glad i hvitløk, kan du presse et par fedd i en hvitløkspresse og «smøre» utover biffene.

8. Når temperaturen på plate har roet seg kan du flytte tilbake stekepannen med biffene. Kjøttet skal nå ettersteke på lav varme i ytterligere 3-4 minutter alt etter hvor blodig du ønsker at kjøttet skal være. Pga. fettmarmoreringen i entrecôten, ønsker de fleste at kjøttet skal være mindre blodig enn f.eks. en ytrefilet. Mens du ettersteker kan du med fordel snu kjøttet så ofte som mulig.

9. La biffene hvile noen minutter på asjetten før servering.

20 kommentarer om “Hvordan steke entrecote”

 1. Dette er den kjedligste entrecôte jeg har hørt om.

  Hva med å puls-steke den med masse hvitløksbåter og hel grønn pepper i stekefettet ?
  (salt godt , men ikke overdriv)

  Server med alt det fettet og hvitløksknasket som ligger igjen i pannen

 2. Hva vil det si å puls-steke Håvard?

 3. kan jeg steke entrecoten på 2,5 kg som helstek i stekovnen og hvordan gjør jeg det mvh. Erna

 4. Skulle gå fint det Erna. Slik ville jeg ha gjort det:

  1. Brun entrecoten kjapt på alle sider i en varm stekepanne i litt smør.
  2. Putt kjøttstykket i en ildfast form, og stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av kjøttet.
  3. Stek midt i ovnen på 125 grader til du har riktig temperatur. (60-65 grader for rosa kjerne)
  4. La kjøttet hvile minst 10 minutter før du skjærer det i skiver. Lykke til!

 5. Håvard
  Er enig med deg der, men hvis du legger til friske urter som feks timian og oregano, når du snur den og koker ut panna med fløte når Entrecôten hviler så har man en perfekt saus som ikke er fra pose :DDDD

 6. Dette vart perfekt god biff….forstår at eg har hatt for dårlig tid før…. Tusen takk 😉

 7. I mange år, har jeg hørt at «biffen skal stekes på sterk varme» og så stopper rådene der. Det er liksom en «folke hakk i plata» med den infoen, fordi en biff blir ikke bra etter 2 min på begge sider. Bra at du skriver noe mer, at biffen må faktisk ettervarmes en god stund. Etter min mening er kjøttet ikke smaken av maten, men gleden for musklene å tygge det, som en løve river kjøtt fra en serbra. Det er tilbehøret som er smaken. Derfor kan aldri kjøtt bli kjedelig, bare vanskelig å tygge.

 8. Uff… Entrecôte er eit fantastisk stykke kjøtt og bør behandlast deretter. Pass på at kjøttet er tilstrekkelig mørt, det trenger ofte eit par døgn på rist i kjøleskap, rometemperert og gnidd med litt olje og bordsalt før ein steiker i rykande varm jernpanne. Snu kvart 20 sekund til biffen er steikt slik ein vil ha den, grovkverna pepper har ein over på slutten. Ein spennande variant er å dempe varmen litt mot slutten, tilsette ein kvast rosmarin, uskrelte kvitlauksfedd og ein god klatt smør. Bruk ei skei til å stadig øse smøret over biffen når su steiker den ferdig. La den få kvile i 5 minutter før ein eter.

 9. Arnfinn, mener du at du legger biffen utildekket i kjøleskapet et par døgn, eller har du det tildekket?

 10. Jeg synes det er enklest å få godt resultat om jeg steker i klaret smør, det tåler veldig høy temperatur.

 11. Hvis man har en biff og man lurer på når den er gjennomstekt (rosa i midten) så bruker jeg følgende metode: (fungerer utmerket på tykke og tynnere biffer)

  1) Lag stekeskorpe på hele biffen med så høy varme som mulig.
  2) Skru ned tempraturen til medium+ varme.
  3) «Elsk» med biffen. Bruk gjerne kryddertriksene nevnt tidligere, vend den ofte og bruk skje og bad biffen i stekesmøret.
  4) Trykk på biffen med stekespaden / tresleiv og kjenn på konsistensen. Hvis biffen er slapp, gå til pkt. 3
  5.) Når biffen har blitt spretten, ta den ut og legg under folie i 5-10 min mens du koker ut panna til saus.

  Server. 🙂

  *Når biffen er «spretten» eller tight eller hva jeg skal kalle det, kan sammenlignes med den samme sprettenheten man oppnår når man spenner / kniper / bøyer tommelfingeren ned mot håndflata, og dytter pekefinger på motsatt hånd mot den nederste muskelen i tommel, mot håndleddet.. klønete forklart, men det funker! 🙂

 12. Men kan man steke en hel fryst entrecote på 800g i ovnen?

 13. Fra fryst tilstand er nok ikke det en god ide Paul. Ville ha tint den langsomt i kjøleskap natta over. Deretter bakt den i ovn på 140 til steketermometeret viser f.eks. 55 grader. Tatt kjøtt ut. Latt det hvile litt, og så brunet det i stekepanne. Hvil det så i 20 min før du skjærer det i stykker.

 14. hvordan vet jeg at biffen er medium når jeg ikke har steketermometer? håper på svar så fort som mulig På forhand takk, Wenche

 15. Kommentar til OH.
  Har ikke hørt om å steke den i panne ETTER at man har stekt den u ovnen. Jeg pleier å brune den i smør og litt rapsolje FØR jeg setter den i ovnen. Hva er fordelen med din metode, vil du si?

 16. Jeg er ikke OH, men sånn generelt er fordelen med å brune etter ovnsteking det at siden kjøttet allerede er varmt, så slipper du problemene rundt det å legge kaldt kjøtt i ei varm panne. Varmt kjøtt ER lett å brune.

 17. takk for gode tips!!

 18. Når du steger på en grill, så vent til kullene er hvidglødende, inden du anbringer bøfferne på risten. Sørg for at kødet har stuetemperatur, er velkrydret med flagesalt og groftkværnet peber/sennepsfrø. Lad den ligge i 3 minutter, før du vender den, og sørg altid for at den er krydret på begge sider, før du påbegynder tilberedning. Anvend en barbequesauce, som består af f.eks: abrikosmarmelade blandet med ekstra jomfru-olivenolie, tilsat flydende honning og rigeligt citronskal og saft. Smag til med de krydderier der passer dig.Pensl bøfferne flittigt, og fortsæt med det efter den er færdig, og saften i kødet skal sætte sig. Ca 10 minutter EFTER stegning.

 19. Takk for tips. Denne var helt hinsides god. Dessverre må jeg steke biff fremover når gutta kommer😅 Saftig og god. Jeg tilsatte hvitløk, ramsløk og litt av mitt private krydder. Beste biffen de har smakt, saftig og god, den smeltet i munnen😍 Denne fremgangsmåten bruker jeg igjen med uendelig bra resultat. Til og med madammen og barna like denne. No more fancy steak på restaurant og tusen spart🤣

 20. Hvordan oppbevare entrecote mens jeg steker to til

Legg igjen en kommentar