Hvordan steke andebryst

Slik lykkes du med andebryst.

(Publisert 20.01.2015)
Hvordan steke andebryst
(Foto: Dreamstime.com)

1. Ta ut andebrystene fra kjøleskap, og la dem ligge i romtemperatur minst en halvtime før tilbedredning. Forvarm stekeovnen til 150 grader.

2. Tørk brystene med kjøkkenpapir. Snitt fettsiden av andebrystene på kryss og tvers med en skarp kniv (slik at du får et rutemønster med ca. 1 X 1 cm store ruter). Gni inn andebrystene med salt og nykvernet pepper.

3. Legg brystene med fettsiden ned i en tørr (ikke ha i smør eller olje) og helt kald stekepanne. Still temperaturen på platen til ca. 3/4 av maks. styrke. La brystene ligge med fettsiden ned i 6 minutter. Hell av litt av fettet som etterhvert danner seg i panna med en skje innimellom. Snu brystene når det har gått 6 minutter, og brun den andre siden raskt i ca. 30 sekunder.

4. Legg brystene over i en ildfast form (med fettsiden opp), og la hvile ca. 10 minutter. Stikk et steketermometer inn i midten av et brystene. Sett formen inn midt i ovnen, og stek til ønsket kjernetemperatur (58 grader rød, 65- rosa og 70- for gjennomstekt). La brystene hvile 10 minutter. Skjæres deretter i skiver før servering.

Forslag til tilbehør: Appelsinsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker.

En kommentar om “Hvordan steke andebryst”

  1. Hei, ble bra! Vil bare komme med et lite tips til de som ikke har prøvd det. Toro sjysaus med noen skvetter appelsinsjuice funker overraskende bra. Bare kutt en appelsin i to og klem, eller bruk juice.

Legg igjen en kommentar