Egg i ovn

Begrepet «å koke egg», er så innarbeidet i språket vårt at det faller deg kanskje ikke inn at eggene likesågodt kan tilberedes i stekeovnen.

(Publisert 23.04.2018)

Egg i muffinsform
(Eggene kan f.eks. legges i en muffinsform, slik at de ikke rører på seg i ovnen. Foto: Dreamstime.com)

Det heter f.eks. «hardkokte egg«, har du noen gang hørt noen si «hardstekte egg»?

Ikke bare er det fullt mulig, og gir et minst like godt resultat. Det er også en mindre omstendelig prosess. Du slipper styret med å koke opp vann. Bare sett den ildfaste formen rett inn i ovnen (eller bare fordel dem utover et stekebrett), og ta den ut når eggene er ferdige.

Fremgangsmåte:

1. Legg eggene i en høy ildfast form (dette gjør det enkelt når du skal avkjøle eggene under springen etter steking), eller i en muffinsform som på bildet innledningsvis i artikkelen.

Egg i ovn

2. Sett dem i ovnen på 150 i ca. 35 minutter (avhengig av effekt på din ovn) for «hardstekte» egg. Prøv deg frem da alle ovner er forskjellige.

3. Sett hele formen i vasken, og la eggene avkjøle i noen minutter ved å fylle den med iskaldt vann. Skrell som vanlig, og nyt eggene!

Se også: Hvordan koke egg.

Hva med egg i mikro? To fiffige måter å tilberede egg i mikrobølgeovnen:

1. Posjerte egg: Smør bunnen og sidene på en skål med smør eller litt olje. Knekk egget forsiktig (uten å ødelegge plommen), og ha det over i skålen. Hell over en 1 dl vann. Dekk til hele bollen med et tørkepapir (slik at det ikke spruter). Kjør på full effekt i ca. 35 sekunder (avhengig av effekt på ovnen din. Sett den tilbake og kjør videre hvis eggehviten fortsatt er rennende).

2. Eggerøre: Følg sammen fremgangsmåte som over, men ha i en spiseskje melk i stedet for vann. Pisk alt raskt sammen med en gaffel. Dekk til med et tørk tørkepapir, og kjør på full effekt i ca. 45 sekunder. Ta ut skålen, rør videre med gaffelen, og kjør videre i et halvt minutt.

Legg igjen en kommentar