Rørte jordbær

Norske jordbær er godt, det er bare så synd at bærsesongen er så altfor kort. Nest etter ferske bær, er røring og frysing muligens det beste alternativet for å kunne nyte jordbær resten av året.

(Sist oppdatert 23.07.2018)

Rørte jordbær

Enkelt og godt!

Kjøp kassevis når det er tilbud, eller aller best: Dra på selvplukk. Frys ned i små beholdere, så har du tilgang til det perfekte tilbehør til f.eks. vafler, pannekaker og iskrem hele vinteren. Rørte jordbær smaker også uovertruffent på brødskiva eller som fyll i bløtkaka.

Dette trenger du:

  • 1 kurv jordbær
  • 50 gram sukker
  • Eventuelt frysepulver (du kan droppe frysepulveret, men da blir røra bløtere)

Se også: 175+ middagstips.

Fremgangsmåte:

1. Rens og kutt jordbærene i 3 til 4 biter med kniv.

2. Mos halvparten av bærene med en potetmoser eller hurtigmikser.

4. Ha i resten av bærene (uten å mose disse).

5. Bland sukker og frysepulver. Ha i røra og bland godt med ei sleiv.

Tips: Ikke tilsett alt sukkeret med det samme. Smak til mens du tilsetter, så får du nøyaktig den «søthetsgraden» du selv liker. Det er enkelt å justere hvor søt røra blir om du tilsetter lite sukker i starten, men umulig å gjøre den mindre søt om du har i for mye til å begynne med.

6. Pakk og frys ned i små beholdere.

4 kommentarer om “Rørte jordbær”

  1. hei. jeg fant et par korger i frysen min. tenkte å prøve å lage rørte jordbær.. det står i oppskriften her at jeg skal ha 50 g sukker…

    lurte på om jeg kan bruke kunstig sukker istedenfor da jeg har diabetes 2.. fint om jeg kan få et tips.. takk på forhånd… og ha en fin dag..

    hilsen Torill Brekke., Haugesund..

  2. Og svaret til Torill var????

  3. Si meg, er jordbæra alt slutt for i år? Synes nesten ikke det er bær å oppdrive noe sted. Siden det har vært så varmt i sommer, skulle man tro at det kom til å bli veldig mye bær moden samtidig, noe som burde bety lav pris. Kan ikke se at så er tilfelle? Skulle så gjerne hatt noen kasser til frysing..

Legg igjen en kommentar