Biffburger

Burgeren blir best om du bruker biffkjøtt, dermed basta! Lær hvordan du lager universets beste hamburger med entrecôte.

Du trenger (til 3 små eller 2 store burgere):
ca. 400 gram entrecôte
(Se også hvordan du lager fantastiske hjemmelagde hamburgere med karbonadedeig.)
1/2 ts worchestershiresaus
1 eggeplomme
1/2 ts tørket oregano
1/2 fedd hvitløk
2/3 ts salt
2/3 ts pepper
Smør/olje til steking

1. Skjær kjøttet i så små biter du klarer (hvis du ikke har en kjøttkvern). Skjær bort og fjern de aller største senene.
Entrecôte'n kuttet i småbiter
2. Det er kanskje ikke vanlig å bruke stavmikser til å male kjøtt, men kutter du bitene små nok på forhånd går det faktisk greit. Ta pauser underveis slik at du får fjernet eventuelle sener som setter seg fast. Eller du kan selvsagt bruke en foodprocessor… Jeg bruker stavmikseren for å spare oppvask.
Mal kjøttet til farse
3. Finhakk hvitløk.
4. Tilsett krydder, eggeplomme, worchestershiresaus og hvitløk i bollen sammen med kjøttet. Bruk fingrene og bland godt.
Tilsett krydder, eggeplomme og hvitløk
5. Fordel kjøttet i 3 like store deler.
Del kjøttet i 3 deler
6. Tips til å forme burgerne: Legg bakepapir på kjøkkenbenken. Væt fingrene dine med vann og form hver av burgeren til en rund ball. Legg ballene på bakepapiret og press ned med fingrene til de er flate og har riktig tykkelse.
Form burgerne
7. Bruk en stekespade og løft burgerne forsiktig fra bakepapiret. Stek hver side på høy temperatur et par minutter i stekepanne. Etterstek på lav varme til kjøttet er gjennomstekt. Eller enda bedre: Grill burgerne!
8. Forvarm hamburgerbrødene i ovnen. (Slik lager du hjemmelaget hamburgerbrød). Forslag til garnityr: bacon, ruccola, ost, rødløk, tomat, sylteagurk, dressing og isbergsalat. Perfekt tilbehør: Ovnsbakte amadinepoteter.

Server med det samme, og nyt applausen fra gjestene!


Artikkelen ligger under Kjøtt |

7 Kommentarer til “Biffburger”

 1. Hans Ove skrev:
  20-09-2011

  Dette ble jaggu noe til burger 🙂 Smakte helt utsøkt!

 2. Kristin skrev:
  25-02-2012

  Dette ble namnam. Takk for oppskriften 🙂

 3. Daniel skrev:
  22-08-2012

  E du galen?! Du må da for pokker ikke bruke entrecote til og lage burger utav! Burger er ment for restekjøtt. Når man kverner opp kjøttet så har det ikke noe og si hvilken type kjøtt som brukes, ergo er det totalt bortkastet og bruke entrecote (som er veldig dyrt og veldig delikat i seg selv) til kvernet kjøtt!

  Det er dessforuten alt for lite krydder, og det mangler løk i burgeren.

  – Hilsen en Souschef.

 4. Andreas skrev:
  24-05-2013

  Poenget med entrecote er vel at man skal få med fettet i entrecoten. Det gir jo smak. Vil tro andre kjøttstykker med marmorering og fett også fungerer.

 5. BurgerBirger skrev:
  16-02-2014

  Selvfølgelig bruker du entrecote (eller høyrygg) av okse om du skal lage skikkelige burgere Daniel. Det er da det blir skikkelig skikkelig digg!!!

 6. Henning skrev:
  28-05-2014

  Som gammel pølsemaker må jeg si meg enig med Andreas, andre kjøttstykker som er marmorert gir også samme smak som entrecote. Det kjøttet som gir best smak er det som ligger lengst inne mot bena. Vi kalte dette kjøttet for pølskjøtt eller maskinutbenet kjøtt som igrunnen bare var slintrer av kjøtt og fett men utrolig godt på smak.
  Da vi skullelage burgere til oss selv fikk vi kjøpt storfehoder som vi skar alt kjøttet av og brukte det til burgere. Bedre burger har jeg aldri smakt

 7. Fredrik skrev:
  27-04-2015

  Daniel: en souschef som ikke vet at entrecote er noe av det billigste restekjøttet i norge hvor «biff» er laget av ku.

  Drar du til utlandet får du burgere laget av kobe og hereford okse indrefilet. Det blir for meg for tørt, da marmioreringen mangler.

  man får en kilo entrecote på kiwi/firstprice for ca 200.

  -det er tilogmed håp for at det ikke er kukjøtt da det er importert.

Legg igjen en kommentar: