Smørgrøt

Enkel grøt som lages på 5 minutter.

Brukerinnsendt oppskrift fra Amanda.

1. Smelt litt smør i en kasserolle på lav varme.
2. Ha i mel mens du rører.
3. Spe med melk litt etter litt til grøten blir passe tykk. Rør hele tiden til alt er glatt.
4. Ha i litt salt mot slutten.

2 ss smør
2 ss hvetemel
Mengden melk tar jeg på feelingen.

7 kommentarer om “Smørgrøt”

  1. hva skal platen stå på

  2. Go mmmmmm

  3. syntes detburde vært litt større oppskrift 😉

  4. dette har min bestemor laget i alle år bruker en del mer smør mel å melk…. smaker meg frem å ser på tykkelsen 🙂 jeg har plata på middels varme etter det har kokt opp like fornøyd ver gang 😉 ps jeg salter ikke men alle jeg kjenner gjør

  5. Nymelket melk passet veldig godt i grøten hær:) skulle ha hatt nykjernt smør også 🙂

  6. Går det an, hvis en ikke har melkeprodukter, å lage det med vann og så bruke «kryddertilsetninger» istedetfor og så få OK smak? Behøver ikke være helt lik smak! Hvilke krydder anbefales isåfall? Vanilje f.eks ++?

  7. Hei!
    Smørgrøt som jeg kjenner til skal kokes til den «slipper»smøret. Grøten skal ha en»kort» konsistens. Jeg bruker 250g meierismør, 250g hvetemel og en liter melk. Denne blir og brukt som barselgrøt pyntet med rosiner, kandis og eggebåter. 🙂 🙂

Legg igjen en kommentar