Kyllingfilet i ovn

Slik steker du kyllingfilet i ovnen.

Kyllingfilet har blitt mer og mer vanlig i norske butikker de siste årene. Prisen har også gått ned. Mariner filetene med krydder du liker. Jeg er personlig svak for paprikapulver på kylling. Bland olivenolje, paprika- og hvitløkspulver, salt og pepper i et glass så har du en enkel og god marinade. Stek filetene på høy varme i en stekepanne og legg dem i en ildfast form. Stekes i ovnen på ca. 200 grader 13-15 minutter. Prøv deg frem da alle ovner er forskjellige.

Les også: Hvordan steke kyllingfilet i stekepanne.

En annen metode (om du ønsker å ikke brune i stekepanne først), er å steke filetene midt i ovnen på 150 grader i 40 minutter.

13 kommentarer om “Kyllingfilet i ovn”

 1. det ble veldig go.. prøv

 2. Otroligt gott blev det!

 3. Saftig og godt!

 4. kongelig godt!

 5. Det ble godt men jeg ville heller satt ovnen på 175 grader i mellom 30-40 min , og heller sjekka litt den ble veldig saftig , men litt for saftig egentlig , Men veldig veldig godt

 6. Endelig, har googla å googla. Spansk ovn spansk kjylling filet i spania. Men norsk, godt som bare d.

 7. Bør man ha aleminiumsfolie over formen?

 8. Det trengs ikke aleminiumsfolie over formen. Min kokk Eystein sier at dette vil ødelegge noe av mørheten i kyllingen. 🙂

 9. er det godt med hvitløk i pannen sammen med kyllingen?

 10. KONGE !

 11. fin oppakrift, men man skal aldri ha salt i en marinade

 12. La filletene på en eng av ferdig oppkuttede tomater med basilikum og hvitløk, tilsatte hvitløkskløfter og fersk basilikum samt vårløk, og kastet på noe chilli og hvitløk jeg hadde på glass. Stekte i 35 min på 175 og ble KNALLGODT! Her ble det servert med en risotto til.

 13. Det ble kjempegodt! Så lettvint!

Legg igjen en kommentar