Koteletter med surkål

Stekte svinekoteletter med surkål og poteter er en klassiker du aldri blir lei av.

De siste årene har det vært overskudd av svinekjøtt på det Norske markedet, noe som gjør at du får kjøpt ferske koteletter for 50-60 kroner kiloen og helt ned i 30 kroner kiloen for frosne. Bruker du ferdig surkål (som er benyttet i denne oppskriften) er det dessuten et utrolig enkelt måltid å tilberede.

Du trenger:

2 Svinekoteletter pr. person (Nakkekoteletter synes jeg personlig egner seg bedre til grilling og tilberedning i ovn enn til steking).
1 pose ferdig surkål
3 middels poteter pr. person
Salt og pepper
Smør / Margarin til steking

1. Sett potetene til koking i en stor kasserolle.
2. Mot slutten av koketiden har du oppi surkålposen. (På den måten slipper du å bruke mer enn en kasserolle.)
3. Bruk en stor stekepanne (Jernpanne er best). Sett på høy temperatur.
4. Tilsett smør, og ha i kotelettene når dette er nøttebrunt. (Har kotelettene en stor fettrand kan det være smart å skjære snitt i dem ca. hver 3 cm).
5. Stek på begge sider til du får en fin brun stekeskorpe. (PS! Om du skal lage mange må dette gjøres i flere omganger. Ha ikke flere enn 4 koteletter i panna av gangen).
6. Senk varmen til ca. 1/4 av maks. Ha alle kotelettene i panna (Nå har det ikke noe å si om de må ligge oppå hverandre i motsetning til punkt 5.)
7. Krydre på begge sider med pepper og salt.
8. Ha på lokk og la dette små og småputre i minst 5 minutter. (Jeg pleier å snu kotelettene innimellom, men det er ikke nødvendig).
9. Server og nyt.Skyen kan helle over potetene om ønskelig. God middag!

4 kommentarer om “Koteletter med surkål”

  1. Kotletter er rådigg ja! Jeg gjør nesten det samme som i oppskriften men kutter ut lokket over panna. Synes det blir bedre da.

  2. veldig bra oppskrift 🙂

  3. Tusen takk 🙂 Jeg er alene hjemme med to mindre søstre og har aldri stekt koteletter før. Nå tror jeg denne middagen blir vellykket!

  4. Stek koteletter i panna på høy varme til de brune og stek dem videre på 200gr i 45 min,nydelig

Legg igjen en kommentar