Koteletter i ovn

Den mest vanlige tilberedning av koteletter er vel i stekepanne, men hvorfor ikke prøve dem i ovnen? Smaker veldig godt sammen med ovnsbakte grønnsaker.

Stek kotelettene raskt i en varm stekepanne. 1,5 minutter på hver side. Salte og pepre. Forvarm ovnen til ca 200 grader. Jeg bruker feks sjampingnon, rødløk, gulrot og potet til. Skjær poteten i båter og sopp, løk og gulrot i passe biter. Bruk ei stor panne og spre grønnsakene utover. Ha over litt olje og krydder du liker. Bland godt. La dem stå i ovnen ca 20 minutter. Ta ut panna og bland igjen. Putt også kotelettene oppi, og sett inn panna i 20 minutter igjen.

Se også: Langstekte koteletter.

God middag!

8 kommentarer om “Koteletter i ovn”

 1. Jeg en lignende metode å anbefale, men helt uten bruk av stekepannen. Bruk ferske eller tinte nakkekoteletter (tror ikke svinekoteletter blir helt det samme) og smør en langpanne med godt smør. Salt og pepre kotelettene bra, og legg dem i langpanna. La dem stå i ovnen på 175 grader i en halvtime, ta så ut langpanna og snu kotelettene. Deretter lar du dem stå en halvtime til. Sleng gjerne noen uskrellede hvitløksfedd oppi før du steker dem.

 2. Kaia; grunnen til at man bør brune dem et par min i panna er for å forsegle saftene inne i kjøttet.

 3. fine oppskrifter begge to, men Kaia kan trygt droppe stekingen i panna. En gammel myte at saftene forsegles inni av dette…derimot setter det en veldig god smak på kotelettene å steke de i panne i tillegg. Så Kenneth sin oppskrift er absolutt god!

 4. Jeg forsøkte en litt annen vri på grønnsaker og poteter, men fulgte oppskriften på kotelettene slavisk. Det ble et meget godt måltid med perfekt kjøtt! Jeg hadde en del smør i pannen før grønnsakene/potetene og hadde en del olivenolje på toppen.

  Dette var en enkel oppskrift som ga meg et meget godt resultat. Blir nok femten minutter i ovnen i stedenfor 20 minutter, men alt avhenger av tykkelse på koteletter, hva slags komfyr man har osv..

  Takk for tipset! Jeg hadde en minibaybel ost på hver kotelett de siste 12 minuttene, og det var kjempegodt!

 5. Tusen takk for supre tips!!

  Jeg hev først et par poteter pakket inn i aluminium, sånn at jeg fikk deilige bakte poteter som tilbehør.

  Så steikte jeg kotelettene 5 min. med mel og grillkrydder på, og hev de på toppen av en stor ildfast form, under kotelettene la jeg nemlig gulrøtter, kålrabi og surkål, og en knust hvitløk.

  Kotelettene steikte jeg i melange, og tømte steikesmøret opp i formen, pluss at jeg hev oppi en klatt til, addet noe vann og olje og lot maten stå og putre på 175 grader i en time.

  Og, det smakte HIMLA godt:))

 6. Denne oppskriften fra moren min er helt genial!

  Legg nakkekotelettene i en stekepanne med godt med smør, hell vann i pannen slik at vannet dekker litt over halvparten av kotelettene.
  Putt så 3 kjøttbuljongterninger/buljongkrydder i vannet+evnt. hvitløk.
  Dekk så til stekepannen(enten med lokk eller aluminiumspapir)! og la vannet så vidt putre i 3/4 timer.
  Resultatet er briljant, kjøttet er så mørt at det faller fra bena, og fettet er forsvunnet og gjort vannet med buljongen til en super saus.

 7. Veldig bra oppskrift! Det ble et perfekt resultat!

 8. Hei. Flotte oppskrifter alle sammen, som vi faktisk har prøvd i forskjellige varianter. Bare et lite råd ved steking av kotelettene i stekovnen: Bruk bakepapir i stekepanna, så slipper du et hel… jobb med rengjøring av fastbrent fett og matrester.

Legg igjen en kommentar