Hvordan kutte mango

(Publisert 09.05.2014)
Mango smaker godt, men hvordan unngår du at halve frukten går du spille når du kutter den? Nei, du trenger ikke en «mangokutter». Lær hvordan du enkelt får benyttet deg av alt det deilige fruktkjøttet med kun en skarp kniv som redskap.
Mango

Du trenger:
1 spisemoden mango
1 spiss kniv

Årsaken til at det kan være en utfordring å få brukt alt fruktkjøttet i mangoen er den store avlange (som heldigvis er relativt tynn) steinen i midten.

1. Start med å se på frukten. Den tykkeste delen avslører hvor den store avlange stenen befinner seg. Del mangoen i tre deler ved å skjære noen millimeter utenfor der du tror steinen ligger (dette er lettere å få til enn det høres ut når du har forsøkt det noen ganger).
Kutte mango

2. Legg delen med steinen til side. Skjær loddrette og vannrette striper helt inn til skallet på de to andre delene (slik som på bildet under).

3. Brett deretter disse to delene bakover med fingrene – og vips har du to deler som enkelt kan: 1. Spises helt inn til skallet (uten at noe går til spille). 2. Skjæres av med kniv slik at du får fine mangoterninger som enten kan brukes i matretter (f.eks. salater) eller spises slik de er.

4. Den siste delen som inneholder stenen har også litt fruktkjøtt i seg. Skjær bort stripen av skall med kniven, og spis rundt mens du holder frukten i hånden.

Spisemoden mango

Utenfor sesong er mango en relativt kostbar frukt i Norske butikker. Derfor bør du forvisse deg om at frukten du kjøper ikke er overmoden. Dette sjekker du enkelt ved å klemme på mangoene i fruktdisken.

En spisemoden mango skal såvidt gi etter når du klemmer på den. Er frukten veldig myk bør du styre unna. Det er forsåvidt ingen krise om frukten er noe umoden, da du alltids kan la den ligge å modnes i romtemperatur noen dager (mango skal aldri lagres i kjøleskap).

Legg igjen en kommentar