Hel harissa-kylling med paprika og rødløk

Dette er enkel med god rett med smaker som de fleste liker. Utrolig lite arbeid. Kyllingen «lager seg selv» i gryten sammen med grønnsakene mens du gjør noe annet. Harissa er en krydderpasta med bl.a. røkt paprika og chili, som brukes mye i Nord-Afrika. Selges på glass i de fleste velassorterte dagligvareforretninger, eller lag din egen (det finnes flere oppskrifter på nett).

Du trenger:

Harissapasta (en halvt glass, eller ca. 3 teskjeer holder til en kylling og grønnsakene).
Eventuelt andre krydder (ikke nødvendig)
1 hel kylling
3 paprika (gjerne i ulike farger)
2 store rødløk

Tilbehør: Ris

1. Skyll kyllingen og tørk med papir. Skjær paprika og rødløk i store biter. Gni harissapastaen inn i kyllingen, paprikaen og rødløken med hendene. Vær grundig, og pass på at hele kyllingen har krydder på seg.

2. Smør bunnen av en stor gryte (som tåler ovn) eller en ildfast form, og fordel paprika og rødløk jevnt i bunnen. Plasser den hele kyllingen over grønnsakene. (Krydre gjerne toppen av kyllingen ekstra om du vil for enda litt mer smak. F.eks. Paprikapulver, chilipulver, salt og pepper).

3. Sett midt i ovnen på 180 grader i ca. en og en halv time. (For en kylling på ca. 1500 gram).

4. Løft ut kyllingen og la den hvile (hvil i minst 20 minutter før du skjærer i den). Sett formen tilbake i ovnen i ytterligere 10 minutter for å få grønnsakene helt møre.

Mør paprika og rødløk

Lag gjerne en god saus av kraften som ligger igjen i bunnen av gryten. Serveres med ris til. (Som du koker mens kyllingen hviler). Velbekomme!

Flere: Middagstips