Slik finner du ut om fryseren har vært utkoblet mens du har vært bortreist

Hvordan vet du om fryseren har vært utkoblet mens du har vært bortreist? Løs problemet enkelt med denne geniale metoden.

(Publisert 22.11.2017)

Har fryseren vært utkoblet?
Hatt strømbrudd i lengre eller kortere tid? Enkel metode for å finne ut om maten i fryseren er bedervert eller ikke. Illustrasjonsfoto: Dreamstime.com

Kan maten fortsatt spises?

Kjenner du igjen følelsen? Du stenger hytta for vinteren (eller reiser fra huset ditt på en lengre ferie), og når du kommer tilbake på våren står fryseren og piper… Du åpner boksen, og all maten ser fortsatt frossen og fin ut.

Likevel er det et spørsmål som opptar tankene dine: Har fryseren koblet seg ut mens jeg var borte (og i så fall, hvor lenge)? Kan maten spises, eller bør den kastes?

Her er trikset som løser floken: Frys et glass eller kopp med vann. Legg deretter en mynt på toppen (og sett den i fryseren). Når du kommer tilbake etter å ha vært bortreist, kan du nå enkelt bruke mynten som en indikator.

Ligger den fortsatt på toppen av det frosne vannet, så vet du at fryseren ikke har slått seg av (ihvertfall ikke mange timene).

Flere kjøkkentips.

Befinner den seg et sted imellom bunnen og toppen av koppen, så har den vært utkoblet en periode (jo lengre opp, jo kortere).

Befinner den seg på bunnen av koppen (selv om isen har frosset igjen), så vet du at fryseren har vært utkoblet i en lengre periode.

Kilde: Reddit.com.

Legg igjen en kommentar