Potetbåter i ovn

Slik lager du perfekte potetbåter i stekeovnen.

1. Vask potetene og skjær dem i båter.

2. Forvarm ovnen til 250 grader.

3. Smør bunnen av en ildfast form med olje eller smør.

4. Fordel potetbåtene jevnt utover (Slik at de ligger med skallsiden ned). Potetene bør ikke ligge i en stor haug. Dryss over godt med salt (gjerne maldonsalt).

5. La potetene stå midt i ovnen ca. 10 minutter før du tar formen ut av ovnen. Den høye temperaturen og det faktum at vi enda ikke har hatt olje eller smør på oversiden av potetene gjør at fuktigheten blir presset ut av potetene (dekker du dem med olje før dette tidspunktet kommer ikke fuktigheten seg ut), slik at de blir myke og fluffy inni og sprø og deilige utenpå. Med andre ord – akkurat slik du vil ha dem!

6. Senk temperaturen i ovnen til 200 grader. Krydre med salt og nykvernet pepper. Grovhakk noen håndfuller med fersk timian og bland dette godt med potetene. (kan sløyfes). Andre typer krydder som passer bra er paprikapulver og chili.

7. Hell en god slump olje eller bit av smør over potetene og bland godt. NB! Bruk en olje som tåler høye temperaturer, f.eks. Rapsolje for steking.

8. Putt formen tilbake i ovnen og stek videre til potetbåtene er gyldne. Ta ut formen et par ganger underveis og rot litt i potetene slik at krydder og olje / smør blander seg (jeg pleier å gjøre dette flere ganger underveis). Hvor lang tid det tar er litt avhengig av ovn og størrelse på potetene. Prøv deg frem første gangen så vet du ca. steketid til neste gang.

Bon apetit!

16 kommentarer om “Potetbåter i ovn”

 1. skal potetene være råe når du legger dem i oven?

 2. Råe. Det går selvsagt an å halveis koke poteter før man putter dem i ovnen.

 3. Må ta av meg hatten for denne metoden. Blir så bra at det blir godt selv om jeg ikke bruker noe særlig med krydder. Bare salt og pepper holder i massevis.

 4. vanvittig bra!
  selv jég klarer det!

 5. Takk takk takk takk takk! Har prøvd «alt» for å få til gode poteter i ovnen hjemme. Endelig funket det takket være denne metoden. Takk!

 6. Takk for gode tips! Jeg ønsker å steke blomkål + broccoli biter samtidig med potetene. ER det noen som har erfaring og vet hvor lang tid dette trenger? Kanskje legge dem etter de 10 minuttene?

 7. Ja! Har lenge forsøkt å få til poteter i ovnen slik jeg ønsker, men har mislyktes – helt til nå! Helt absolutt genialt dette med å ikke ha på olje i starten! Kudos og takk!!!!

 8. Dette smakte godt! Hurra for deg!

 9. Yes!!!! Funket dette!!!! Kjipe frossenposer med chips bye bye!

 10. Noen som vet ca hvor lenge de skal steke? 30-40-50 min?

 11. Hadde vært kjekt om punkt 8 gav et hint om hvor lang tid det skal ta. Er det ti minutter ekstra? Tyve? Hundre? Tre timer? Et ca tall hadde vært kjekt å vite.

 12. har stående i ovnen æ no så dette blir spennende

 13. Flotteste potetbåtene på lenge! Husker far min hadde ei oppskrift som har gått i glemmeboka etter han gikk bort i fjor, men jaggu var ikke disse gæli!

 14. Jeg pleier å salte potetene i forkant og la de stå ca 15 minutter i en bolle før jeg setter dem i formen. Det er en del vann man kan kvitte seg med.

 15. Endelig!!!!! Nå fant jeg ut hvordan jeg får dem slik jeg vil!!!

 16. KNALL! Denne metoden gir det beste resultatet så langt, og jeg har testa mange metoder for å få perfekte steika potitter….. 😀

Legg igjen en kommentar