Gulasjsuppe

Dette er min definitive yndlingssuppe. Varm, kraftig og smakfull. Ei suppe for de kalde og mørke høst- og vinterkveldene.

Gulasjsuppe
(Foto: Dreamstime.com)

Visste du at Gulasjsuppa stammer fra Ungarn? Gulasj, eller «Gulyás» var retten Ungarske gjetere tilberedte i store gryter (bogrács) over åpen ild når de passet buskapen.

1. Skjær kjøtt, poteter og løk i terninger. Paprikaen i strimler og purreløken i ringer. Hakk hvitløken.

2. Kok opp slik at du har ca 1 liter buljong. Her er det brukt vanlige buljongterninger, men her står du selvsagt fritt.

3. Brun løk, kjøtt og hvitløk i gryta du skal koke suppa i.

4. Ha over buljongen. Tilsett resten av ingrediensene og kok i ca 20 min slik at det blir ørlite bitemotstand i potetene.

5. Smak til med salt og pepper.

Server gjerne mørkt øl til suppa.

Ingredienser:

  • 500 gram biffkjøtt. Bruk feks. rund- eller flatbiff.
  • 3-4 poteter
  • 2 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 3 ss tomatpure
  • 1/2 purreløk
  • 2 ts paprikapulver
  • 2-3 Buljongterninger
  • 1 paprika

Lykke til!

4 kommentarer om “Gulasjsuppe”

  1. Ble kjempegod denne, og så lett å lage da! Jeg brukte mer hvitløk enn det var oppgitt i oppskriften.

  2. Denne anbefales på det varmeste. Veldig god!

  3. Vil bare legge til at dette er den mer «fornorskede» versjonen av Gulasj. Jeg har ungarske foreldre og er vokst opp med ordentlig god ungarsk mat.
    Paprikaen i gulasj er valgfri. Er mer vanlig å bruke paprika hvis man laget «fattigmannsversjonen» av gulasj, med pølser i stedet for kjøtt. Det som uansett er viktig å få med seg er at man skal bruke GRØNN paprika. Det er den beste typen til ungarsk mat. Man skal også bruke en god del mer paprikapulver enn det som står her. Vi bruker gjerne en halv til en hel boks med paprikapulver. To skje’er er alt for lite;) En viktig ingrediens som også mangler her som virkelig setter smak på denne matretten er karve! Ta en til to teskjer med karve oppi gryten hvor du steker kjøttet og løken. Man skal også ha gulrøtter i skiver i denne suppen og det brukes heller ikke purreløk.
    Hvis dere følger dette (spesielt det med karven) og serverer med en dæsj rømme på til slutt, skal jeg love dere at det blir en helt annen smaksopplevelse 😉

  4. Har laget denne mange ganger, og må si at det geniale ligger i hvor enkel den er å lage og lykkes med. Blir like god hver gang. Skal vurdere noen av tipsene til Sigrid over her en dag jeg har god tid. Det med karve virker interessant.

Legg igjen en kommentar