Laksewok

Sunn og rimelig middag med laks, reker og grønnsaker.

Vanligvis bruker jeg stort sett fersk laks og grønnsaker når jeg wok’er. Denne gangen har jeg valgt den rimelige frosne varianteten av begge deler. En 400 grams pakke med frossen laksebiff koster ikke mer enn 30-40 kroner i de fleste lavprisbutikkene. Selv om det står på pakken at du skal tilberede produktene fra dypfryst tilstand, er dette bare tull. Både fisken og grønnsakene risikerer å bli kokt istedenfor stekt når du hiver dem frosne i stekepanna. Legg begge deler på kjøkkenbenken om morgenen, så er de ferdig tint til middagstiden.

1. Skjær fisken i passe store biter. Kutt paprikaen i strimler. Rens rekene.

2. Bruk en stor wokpanne eller en jernpanne.

3. Sett på høy temperatur og ha i en god klatt smør (evt. olje).

4. Legg fiskebitene i og stek dem ferdige. Det er svært viktig at du er forsiktig når du snur bitene før de får stekeskorpe slik at de ikke går istykker (da blir det nemlig plukkfisk…). Krydre med salt og pepper.

5. Ta fisken over i en annen beholder mens du klargjør panna for grønnsakene.

6. Ha i mer smør og wok ca. halve mengden grønnsaker om gangen. Har du i for mye om gangen blir de ikke sprø og crispy, men kokt og daffe. Når alt er ferdig har du oppi resten av de ferdige grønnsakene, fisken og rekene. Bland forsiktig. Dette skal steke sammen bare en 20 til 30 sekunder da rekene bare skal få litt varme.

Serveres med ris eller nudler (Kutter du ut risen og nudlene er dette en ypperlig lavkarbo rett. Breddfull av proteiner og lite karbohydrater.)

15 Store frosne reker med skall
400 gram ferdige frosne wokgrønnsaker (kinesisk variant med sukkererter)
400 gram frossen laksebiff
1/2 paprika
Noen cherrytomater
Ris eller nudler (kan sløyfes)

En kommentar om “Laksewok”

  1. Ypperlig!! Denne anbefales =)

Legg igjen en kommentar