Kalkunbryst

Lei av tørt og seigt kalkunkjøtt?

Hemmeligheten bak et perfekt resultat er å bruke steketermometer. Kalkunbrystet er nemlig ferdig i nøyaktig samme sekund som det er gjennomstekt. Uten steketermometer er dette utrolig vanskelig å beregne, og du risikerer enten at kjøttet er for lite eller for mye stekt.

NB! Du oppnår aller best resultat ved å bruke ferskt kjøtt, om du bruker en frossen variant er det utrolig viktig å la denne tine fullstendig før tilberedning.

Slik går du frem for å få saftig og godt kalkunbryst:

1. Pensling. Lag deg en god marinade, eller bare pensle kalkunbrystet med smeltet smør og krydre med salt og nykvernet pepper. Legg kalkunbrystet i en ildfast form.
2. Forvarm ovnen til 160 grader.
3. Stikk inn steketermometeret slik at spissen er någenlunde i den tykkeste (viktig!) delen av kjøttet.
4. Ta ut formen når termometeret viser 70 grader. (Dette tar minst 40 minutter.)
5. La kjøttet hvile et kvarter før du skjærer i det.

Smaker fortreffelig med en god saus samt ovnsbakte potetbåter og grønnsaker.

Bon apetit!

3 kommentarer om “Kalkunbryst”

  1. Nam!

  2. Nam dette var så utrolig godt og enkelt ! denne oppskriften kommer jeg til å bruke masse!!!! Et lite tips er å smøre kalkunbrystet inn i fersk lime saus for å få kjøttet saftig å godt!!

  3. Kjører denne i kveld men da i stekepose. Brystene har ligget et døgn i marinade i kjøleskapet. Fyller da stekeposen med hvitløk, løk og noen rotgrønsaker. I tillegg noen dråper med Tabasco Chipotle som legger til litt røyksmak 🙂

Legg igjen en kommentar