Hvordan steke Lammelår

Hva er mer påskemat enn lammelår? Slik steker du det.

Kjøttet blir best (og saftigst) om du langtidssteker det. Stek på rist ved 115 grader 3-4 timer (dette er forskjellige fra ovn til ovn). Bruk steketermometer, ved 70 grader er lammelåret rosa og ved 76 grader gjennomstekt. Har du dårlig med tid steker du på 170 grader ca 2 timer (bruk termometer).

Før steking kan du lage små snitt i kjøttet hvor du stikker inn hvitløk og knust rosmarin.

Viktig! Husk alltid å la kjøttet hvile godt før du skjærer det opp.

Som tilbehør er det godt med fløtegratinerte poter og bakte grønnsaker. Vel bekomme, og god påske!

7 kommentarer om “Hvordan steke Lammelår”

  1. Dette er bare tull. Man kan ikke oppgi steketid uten å si noe om hvor stort låret er, og lammelår varierer fra 1,5 til 4,5 kilo.

  2. Står jo at du skal bruke steketermometer Eivind, så da blir det jo riktig uansett.

  3. Jeg leter også etter tider. Hadde vært greit å vite akkurat nå. Skal sette låret inn i ovnen før jeg skal en lang tur på skauen..

  4. Det er ALDRI eksakte tider når det er snakk om tilbereding av mat, og ihvertfall ikke stek. Hvis du skal på tur, kan du ikke forvente at middagen er ferdig når du kommer hjem. Du kan uansett heve temperaturen den siste halvtimen for å få kjøttet ferdig noenlunde samtidig med potetene og resten av tilbehøret.

  5. Det er ca en halv time steketid pr kilo kjøtt.

  6. Låret ble kjempegodt og mørt!!! 🙂

  7. Det er ca 958 mulige løsninger på lammelår og «steketid». Her må en bare prøve seg frem og gi faen i alle tips&råd fra såkalte experter.
    Lykke til!

Legg igjen en kommentar