Grilltips

Sommer er høytid for grilling, her har du noen generelle tips:

Tips innsendt av Trude72 26.06.09.

De første prinsippene du må lære deg for å bli en skikkelig grillkonge er forskjellen på direkte og indirekte varme. Om du griller med kull så la kun halve bunnen av grillen være dekket av kull. Dette så du får en sone oppå rista som ikke får direkte varme på seg. Du kan dermed langsteke tykt kjøtt slik at du slipper det klassiske «brent utenpå og rått inni». Du kan også bruke en folierist under kjøttet når du langsteker.

Før du tenner opp grillen lar du tennvæsken få trekke seg inn i kullet minst 15 minutter. Tenn opp og vent til flammene gir seg. En vanlig feil er å legge på maten for tidlig. La det bli skikkelig godt og varmt med glør og en liten gråfarve på kullet.

Noen mattyper kan grilles på direkte varme, mens andre trenger lengre tid. Si at du feks skal grille et helt stykke mørbradbiff, så kjører du kjøttet kort tid på hver side på sonen med direkte varme. Etterpå langsteker du på sonen med indirekte varme. For best resultat bør du bruke et steketermometer. Ved 60% grader er kjøttet rosa inni. Husk også å la kjøttet hvile et kvarter før du skjærer i det.

Legg igjen en kommentar