Fisk i folie

Ved å pakke fisken i aluminiumsfolie beholder du all kraften og fuktigheten i fiskestykket.

I tillegg er det en utrolig enkel måte å tilberede fisken på. Maten lager seg praktisk talt selv! Du slipper også å rengjøre fastbrente ildfaste former.

Ovnsbaking av hel fisk:

1. Fyll buken på fisken smør, friske urter, salt og pepper (La skinnet være på).

2. Smør folien du skal ha inn mot fisken med smør. Pakk inn og pass på at pakken er godt lukket.

3. Stekes på 200 grader i nedre del av ovnen. Her er en enkel tommelfingerregel for å bestemme steketiden: Mål høyden hvor fisken er på sitt tykkeste.

 • 4 cm tykk stek i ca. 30 min.
 • 6 cm tykk stek i ca. 40 min.
 • 8 cm tykk stek i ca. 55 min.

4. Server med poteter og grønnsaker (eksperimenter gjerne også med grønnsaker i folie, enten alene eller sammen med fisken.)

Vel bekomme!

6 kommentarer om “Fisk i folie”

 1. Er alltid litt usikker på steketiden for laks/ørret bakt i folie. Grei vekt/steketisdsangivelse i denne oppskriften. Men etter min erfaring blir ofte anbefalt tilberedningstid litt kort i forhold til slik de fleste i familien foretrekker den. Derfor pleier jeg å legge på minst 5 minutter. Min erfaring er at rød fisk, også servert på restaurant, er for lite kokt og stekt. Jeg tror de fleste som har vokst opp med norske mattradisjoner liker og er vant til at fidsken er godt gjennomstekt. Sikkert gamle fordommer, men all fisk, kylling og svin skal være stekt helt gjennom. Biff derimot, er noe annet, og til dels lam. Men uansett er foliebaking i ovn utrolig lettvint og god mat so alltid faller i smak. -Så nå tar jeg utgangspunkt i anbefalingene her, – men legger til 8-10 minutter i ovnen. Selv om profesjonelle kokker kanskje anser det som å ødelegge fisken.

 2. Flott å få et så greit temperatur-skjema. Takk!
  Har laget denne retten i mange og bare følt meg fram mht temperaturer. De fleste gangene har det gått bra.

  Men, jeg har en liten kommentar til oppskriften. jeg pleide tidligere også å smøre innsiden av folien, mot fisken, eller fiskeskinnet, med smør. Men, da opplevevet jeg ofte at skinnet ble litt brent og klebet til folien. Nå har jeg kun smør (og andre ting som urter, sitron, for ex. chèvre mm) inni fisken og ikke noe fett på utsiden. Det fungerer mye bdre. Ingenting kleber og jeg kan dra av skinnet uten vanskeligheter… En annen sak er det om du vil ha et sprøstekt skinn, men dét er veldig vanskelig å kontollere i folie…
  Lykke til med bloggen din!

 3. Hei jeg steker også ørreten i folie men steker den i panna først Ca 1 min på hver side. Da går det veldig lett å ta bort skinnet og det er helt topp å krydre fisken over det hele. Bør prøves ?

 4. Hei, husk også at tidene her er veiledende, det er også store forskjeller i hvordan ovnene der ute steker maten, erfarer selv at min egen ovn ofte er en del varmere enn det den tilsier osv, og mange ovner er en del kaldere enn det den er stillt inn på

 5. Hei, fungerer bra, med individuelt pakkede, jevnstore fisk i folie. Løsner fint fra folie uten smør.
  Jeg bruker fersk dill, sitronsaft, sitronpepper og litt fiskekrydder.
  Tidene stemmer bra. Jeg legger fisk i langpanne nederst i bunnen av FORHÅNDSVARMET ovn, 200 C.
  Vi foretrekker fisk som er såvidt på den røde siden langs ryggbenet. Husk at dette er fersk fisk, og sushi er jo også det.
  5 min for mye gjør ørretene våre tørre og ‘plukkfisk’ konsistens.

 6. Renset 2,5 kg ørret steker jeg nederst i ovnen på200 grader i 47 min.Altid perfekt

Legg igjen en kommentar