Drikkeleker

Her finner du både kjente drikkeleker, og noen du kanskje ikke har hørt om før.

(17.01.2019)

NB! Utvis varsomhet og drikk på en forsvarlig måte. Ett godt tips for at drikkelekene ikke skal gå over stokk og stein, er å bruke alkoholsvake drikker (f.eks. øl og cider i stedet for sprit) og bestemme at annenhvert glass skal være vann (hvor det å drikke vannglassene tomme også inngår i drikkeleken). Alle deltagere har ansvar for at ingen blir overstadig beruset. Avslutt mens leken er god!

1. Jeg har aldri.

  • Du trenger/forberedelser: Ingen.

Spørsmål kan stilles av en bestemt person eller gå på rundgang. Hver gang spørsmålstiller kommer med en påstand, skal de av deltagerne som likevel har gjort dette ta en slurk av drinken sin. Leken blir morsomst når påstandene er av litt fjollete/pinlig karakter.

Eksempel:

«Jeg har aldri blitt bedt om å vise legitimasjon når jeg kjøpte øl etter at jeg fylte 30 år.»

«Jeg har aldri gått på jobb uten undertøy under klærne».

«Jeg har aldri vært forelsket i noen av dere.»

«Jeg har aldri vært forelsket i min beste venns søster/bror.»

«Jeg har aldri jukset på en prøve (på skolen).»

«Jeg har aldri tisset i dusjen.»

«Jeg har aldri vært borte fra jobben/skolen uten å egentlig vært syk».

«Jeg pleier aldri å gråte når jeg ser triste filmer.»

«Jeg har aldri løyet i dette spillet, da jeg er for flau til å innrømme sannheten.»

drikkeleker(Foto: Latteren sitter løst med de riktige påstandene.. Foto: Dreamstime.com)

Tips: Denne leken kan være like morsom uten alkohol. I stedet for å drikke, rekker man opp hånden. Noter ett poeng for hver gang. Hvem har flest poeng når spillet er ferdig?

2. Den mest sannsynlige kandidaten.

  • Du trenger/forberedelser: Ingen.

Denne leken minner om «jeg har aldri», her er vrien at spørsmålsstiller spør «hvem av oss er det mest sannsynlig at kunne ha funnet på å..». Alle festdeltagerne peker så på den den mest sannsynlige kandidaten. Den som blir pekt på av flest, må ta en slurk av drinken. La spørsmålene gå på rundgang (la f.eks. den som sist ble «utpekt», få stille neste spørsmål).

Eksempel:

«Hvem av oss er det mest sannsynlig at har forsovet seg og kom for sent på jobb i dag?».

«Hvem rundt bordet tror dere har flest parkeringsbøter?»

«Hvem av oss er det mest sannsynlig at sitter hjemme og fryser med vilje for å spare strøm?»

3. Steinansikt/hold masken

  • Du trenger/forberedelser: Penn og papir.

Alle festdeltagerne setter seg ned og skriver tullete setninger på lapper, før de brettes og legges i en skål midt på bordet. (Noe fjollete/flaut du tror det er vanskelig å lese opp uten å le av, her kan det være lurt å tenke hva som kan være god intern humor i gruppa).

Deltagerne trekker lapper etter tur, og må lese opp det som står skrevet uten å fortrekke en mine. Begynner vedkommende å le, må han/hun ta en slurk av drinken sin.

Artikkelen fortsetter etter annonsen)




4. Postman Pat

  • Du trenger/forberedelser: TV og DVD/streaming med Postman Pat-episoder.

Konseptet er enkelt, festdeltagerne tar en slurk av drinken sin hver gang den godeste postmannen feilgirer bilen sin (noe han gjør relativt ofte).

5. ØL-pong

  • Du trenger/forberedelser: To pingpongballer, store plastbeger (ølstørrelse) og et avlangt bord (så nær bordtennisbordstørrelse som mulig).

Regler varierer. Seks eller ti plastbeger (fylt ca. en fjerdedels fulle med øl) stilles opp i en triangelformasjon (tenk kjeglene på en bowlingbane) på hver sin ende av bordet.

Festdeltagerne deles inn i to lag. En spiller fra det laget som begynner, stiller seg på ende av sin side av bordet, og forsøker å kaste ballen i en av motstanderlagets plastbeger. Hvis vedkommende treffer, fjernes koppen og drikkes av noen på det laget den tilhører.

Lagene kaster annenhver gang. Laget som får fjernet alle motstanderens kopper først har vunnet. Tips: Skyll pingpongballene i springen eller en bolle med vann mellom hvert kast, slik at deltagerne slipper å få i seg rusk og rask som fester seg.

Alkoholdfri variant: Spillet kan selvsagt liksågodt spilles i edru tilstand. Bruk hva du vil av drikke, men vann passer særlig godt, da du slipper flekker og søl på gulv og tepper.

6. Øl-rulett / eventuelt med kort

  • Du trenger/forberedelser: Et ruletthjul eller en kortstokk.

Festdeltagerne plasserer en spillebrikke/mynt/lapp på valgfritt felt. Hjulet spinnes. Hvis pilen lander på et felt tilhørende en av deltagerne, må vedkommende ta en slurk av drinken.

Med kortstokk: Hver deltager velger et tall (eventuelt et billedkort). Kortstokken stokkes, og det øverste kortet snus. Hvis tallet tilhører en av deltagerne, må vedkommende ta en slurk av drinken. (Har du valgt f.eks. 10, må du drikke uansett om det er kløver, spar, hjerter eller ruter 10 som trekkes. Kan selvsagt justeres ut i fra antall deltagere).

7. Venner og fiender

  • Du trenger: En kortstokk.

Redd vennen din, eller la han/henne i stikken… Du bestemmer. Del ut ett kort til hver festdeltager. Den som starter drikkeleken, legger sitt kort på bordet og sier navnet til en person rundt bordet. Vedkommende må drikke i samme antall sekunder som valøren (tallet) på kortet tilsier (billedkort teller som ti sekunder). Her er vrien: Hvis en av de andre deltagerne har samme valør på kortet sitt, kan han/hun bli reddet fra å drikke ved å legge ned også sitt kort på bordet. Dette er imidlertid frivillig. Derav tittelen «venner og fiender».

8. Flasketuten peker på

  • Du trenger: En tomflaske.

Flasketuten peker på er kjent for fleste. Denne drikkelekvarianten har en finurlig twist. Den som snurrer flasken, skal se den «utpekte» dypt inn i øynene og si noe helt sprøtt. Målet er å få vedkommende og de andre deltagerne til å begynne å le. De som ler, må nemlig drikke opp det de har i glasset sitt.

Tilbake til selskapsleker.